Contrucció d’un hospital a Burkina Faso aplicant la tècnica del Superadobe

Voluntaris de l’Escola Politècnica Superior (EPS) de la Universitat de Lleida (UdL) treballen en la construcció del primer habitatge que formarà part de l’àrea residencial de l’Emsimision Training Medical Center a la capital de Burkina Faso, Ouagadougou, amb la tècnica de la Superadobe (earthbag). El projecte, que compta amb finançament de l’Oficina de Desenvolupament i Cooperació de la UdL i la col·laboració de la contrapart local Emsimision, la Fundació Lleida Solidària i l’associació Domoterra, està dirigit per la professora de l’EPS Lídia Rincón.

La primera fase dels treballs, que es va desenvolupar a la primavera de 2015, va incloure l’adequació i anivellament del terreny i la compra de materials i eines. Els voluntaris de l’EPS van posar en marxa una campanya de micro-donacions (crowdfunding) per poder comprar materials de revestiment, finestres i portes del primer mòdul de l’àrea residencial.

L’associació per a la cooperació i desenvolupament Emsimision lidera la construcció d’aquest equipament en un terreny de 8.632 metres quadrats al districte de Boulmiuogou, un dels més pobres d’Ouagadougou. La finca està situada a uns 200 metres d’una carretera asfaltada i disposa de facilitats per accedir a recursos bàsics com l’aigua i l’electricitat.

T’agradaria formar-te en aquest àmbit? A la Universitat de Lleida disposem de l’oferta de graus i màsters que t’obriran la porta a aquest sector professional.

Graus relacionats

Màsters relacionats