Sexting: un terç dels adolescents rep imatges sexuals de menors al telèfon

Un terç dels menors catalans d’entre 14 i 18 anys rebria imatges de menors nus o semi-nus al seu telèfon mòbil, dins d’una pràctica que es coneix com a sexting, és a dir, l’enviament de fotografies o vídeos produïts pel propi remitent o el reenviament de continguts elaborats per altres. Així ho assenyala un estudi elaborat per un equip d’investigadores del grup de recerca consolidat en sistema de justícia penal de la Universitat de Lleida (UdL) i coordinat per la professora de Dret penal de la UdL, Carolina Villacampa.

Es tracta d’una recerca pionera a nivell de l’Estat espanyol, ja que “tot i que s’havien fet estudis d’ampli espectre sobre conductes arriscades de menors en entorns online, fins ara no se n’havia fet un d’específic amb una mostra àmplia que mesurés el grau d’implicació dels adolescents en conductes de sexting i grooming”, segons Villacampa.

T’agradaria formar-te en aquest àmbit? A la Universitat de Lleida disposem de l’oferta de graus i màsters que t’obriran la porta a aquest sector professional.

Graus relacionats

Màsters relacionats