Headmouse: Software d’accessibilitat per a persones discapacitades

La Universitat de Lleida ha desenvolupat, mitjançant la càtedra Indra-Fundación Adecco, un conjunt d’eines d’accessibilitat que faciliten l’accés de les persones amb discapacitat motriu a les noves tecnologies. En el marc d’aquesta Càtedra s’han desenvolupat solucions tecnològiques d’èxit com el ratolí virtual HeadMouse i el teclat virtual VirtualKeyboard, de les que ja s’han comptabilitzat a prop de 400.000 descarregues en tot el món.

HeadMouse és un ratolí virtual que permet tenir el control del ratolí convencional de l’ordinador mitjançant petits moviments del cap i la realització d’accions de clic a partir d’accions facials.

Actualment es desenvolupa un projecte que vol anar un pas més enllà: el projecte REM. El projecte REM consisteix en un dispositiu hardware que es connecta a un ordinador amb un connector USB que permetrà controlar el desplaçament del cursor amb el moviment dels ulls. Aquest projecte està dissenyat com a eina d’accessibilitat per a usuaris amb que no puguin realitzar desplaçaments amb el cap i, per tant, no puguin utilitzar HeadMouse.

T’agradaria formar-te en aquest àmbit? A la Universitat de Lleida disposem de l’oferta de graus i màsters que t’obriran la porta a aquest sector professional.

Graus relacionats

Màsters relacionats