Sala multisensorial Snoezelen

La Facultat d’Educació, Psicologia i Treball Social de la Universitat de Lleida disposa des del gener d’aquest any d’una Sala Multisensorial Snoezelen destinada a formar estudiants en la tècnica Snoezelen; un corrent basat en proporcionar experiències sensorials agradables mitjançant l’estimulació dels sentits primaris dins d’una atmosfera de confiança i relaxació.

La nova sala Snoezelen de la FEPTS-UdL està concebuda com un espai multisensorial on hi ha una petita piscina de boles, un llit d’aigua, un matalàs, una butaca amb ultrasons, llums de colors, imatges i música. L’espai formarà els estudiants d’aquesta facultat, a partir del pròxim mes de febrer, en la filosofia Snoezelen perquè coneguin aquest corrent psicopedagògic basat en aprendre a través de la percepció de sensacions, estimulant la persona i donant-li eines per facilitar la sensació de benestar i relaxació que afavoreix no només l’aprenentatge, sinó també el seguiment de certs tractaments. En aquest sentit, des de la FEPTS està previst introduir aquesta metodologia en assignatures de cara al pròxim curs acadèmic 2018-2019, i també s’obrirà la sala a altres facultats, escoles o entitats que atenen persones amb discapacitat o amb algunes patologies com l’Alzheimer.

T’agradaria formar-te en aquest àmbit? A la Universitat de Lleida disposem de l’oferta de graus i màsters que t’obriran la porta a aquest sector professional.

Graus relacionats

Màsters relacionats