Desenvolupament de videojocs per a la prevenció del bullying

Ensenyar a resoldre conflictes entre iguals de manera positiva entrenant les competències emocionals bàsiques. Aquest és l’objectiu de Happy 8-12, un videojoc que ajuda a prevenir l’assetjament escolar. El projecte, dirigit per la professora de la Facultat d’Educació, Psicologia i Treball Social de la Universitat de Lleida (UdL) Gemma Filella, s’ha desenvolupat en el marc del grup de recerca interuniversitari en Orientació Psicopedagògica.

Consciència emocional, regulació de les emocions, autoestima i comunicació assertiva són les eines bàsiques que treballa el joc mitjançant 25 situacions fictícies de conflicte, 15 al pati de l’escola i 10 entre germans. Els nens i les nenes, d’entre 8 i 12 anys, han de pensar com actuarien davant de cada repte per poder passar de pantalla. Després a classe, l’estudiantat posa en comú el que ha après en el joc i reflexiona sobre les emocions amb els companys i el docent.

T’agradaria formar-te en aquest àmbit? A la Universitat de Lleida disposem de l’oferta de graus i màsters que t’obriran la porta a aquest sector professional.

Graus relacionats

Màsters relacionats